Meer vrijheid

Omdat er over veel maatregelen en beperkingen is gediscussieerd, komt er eindelijk wat meer vrijheid in handelen voor de jeugd en voor bezoeken aan familie en vrienden in het algemeen.

Er wordt nu ook door deskundigen verteld: ‘dat de lockdown niets heeft geholpen’.
Al in het eerste bekend worden van ”een nieuw virus” werd er verteld dat volledige isolatie in de gewone buitenlucht een onzinnige maatregel was.
Als het in de lucht wordt overgebracht ( vogelgriep virus bijvoorbeeld) dan zouden we allemaal een duikershelm met zuurstoffles moeten dragen om het te kunnen ontlopen.
Alleen kunstmatig gegenereerde zuurstof onder druk en sterk gekoeld maakt een kans om virusvrij te zijn.

Vanaf het ontdekken van de micro-biologie met de eerste vergrootglazen, de ‘micro-scopie’ zijn er heel veel ‘kleijne dierckens’ [ cit. : Anthony Phillipszoon z.n. ‘van Leeuwenhoeck’ 1632 -1723 Delft, Holland ] ontdekt en getekend.
Meerdere techneuten en wetenschappers zijn in ons taalgebied bekend geworden tijdnes het ontwikkelen van steeds beter presterende optische microscopen.
Alles wat loopt, kruipt en zwemt werd onderzocht en omschreven; maar we zijn er nog lang niet !
Het ontdekken van ziekteverwekkers horen we nog uit de namen van ziektes uit het verleden van de geneeskunde. “Malaria” is Latijn voor ‘slechte lucht’. We weten al wel langer dat het niet de lucht is maar een parasiet die het menselijk lichaam ernstig ziek maakt.
Virussen kunnen we helaas nog altijd NIET onbeschadigd zichtbaar maken. We hebben materiaal dat dood gaat in het proces van kleurstof inbrengen, bevriezen, prepareren voor onder de ”elektronen-microscope” .
Wat op televisie tijdens het journaal wordt getoond is ”an artist’s impression” kortom getekend wat iemand denkt dat het zou kunnen zijn. Een hoog ‘Disney-effect’ werd gebruikt om de mensen te misleiden.

Laten we hopen dat politiek verantwoordelijke mensen hun salaris en de vergaarde welvaart terugstorten in de kas voor hulp aan gedupeerden en zich in rouw en schaamte terugtrekken uit het openbare leven.

Plaats een reactie