het regent ……. vragen over bijziendheid

Inkomende berichten van ouders, die zich afvragen hoe ze hun kind kunnen helpen om van die vervelende oogklachten af te komen. Krant, website, blad, praatprogramma, allemaal gevuld met de situaties van het loslaten van de LOCKDOWN.
Kinderen hebben lange tijd naar hun beeldschermpjes zitten staren, voor schoolwerk èn voor ontspanning. Ze hebben veel minder kontakt gehad met schoolvriendjes en vriendinnetjes en véél minder buiten gespeeld, en dat heeft een minder goed effect. Om een kind veel buiten te laten spelen, heb je wel een veilige omgeving nodig. Dat voelen veel moeders en vaders als een belemmering van deze tijden.

Deskundigen op het gebied van de oogklachten die de laatste jaren enorm zijn toegenomen, hebben advies afgegeven over hoeveel uren een kind buiten zou moeten doorbrengen om een goede weerstand op te bouwen, om voldoende beweging en activiteit te kunnen ervaren. Van spelen leer je veel en je wordt sterker. Meer uren in de frisse buitenlucht is goed voor de ademhaling en doorbloeding van de spieren en ook voor al de hersenfuncties.

Buiten in het zonlicht, mèt of zónder wolken, zorgt voor een betere hormoonhuishouding, en meer aanmaak van Vitamine D.

Veel uren buiten doorbrengen, actief bezig zijn en veel afwisseling is ook het beste voor de ogen.
Veel uren binnen zitten en inactief zijn, en staren naar een beeldschermpje geeft eigenlijk alleen maar kramp.

Die krampachtige éénzijdige taken met dat beeldschermwerk leid vrijwel zeker tot die golf aan bijziendheid.
Neem kontakt op zodat ik jullie kan helpen om daar wat aan te doen.

Plaats een reactie