GEZICHTSMASKERS

Wat er het laatste halfjaar allemaal is geschreven door journalisten en is gezegd door deskundigen en ook door politici, over mondkapjes en gezichtsmaskers en allerlei andere producten die hygiëne moeten gaan verbeteren, dat is één grote warboel geworden.

Een perspex volledig afschermend gezichtsmasker, gedragen aan een hoofdband, houdt mijn adem niet tegen, maar geleid het naar opzij, naar beneden en naar boven en achter mij.

Als ik moet niezen, dan vangt het scherm het grootste deel van het vocht : maar niet alles !
Als ik vlak voor of naast iemand anders sta, en die moet niezen, dan vangt het scherm het grootste deel van het vocht: maar niet alles!

Het mondmasker over alleen de mond houdt wel vocht in het masker, maar niet alles! Ik blaas er ook veel doorheen en achterlangs naar boven en opzij naar achteren. Ik kan gewoon een koud voorwerp laten beslaan met het warme vocht dat ik uitadem door het masker vanuit mijn longen en keel. En uiteraard van uit mijn neus. Er zijn sporters die een hele marathon kunnen uitlopen met de adem in en uit volledig via de neus.

ALS je een groter mond-neuskapje maakt of koopt, dan vang je ook vocht uit de neus maar nog steeds een deel: niet alles !

Als ik volledig hygiënisch in een ziekenhuis moet rondlopen om te kunnen werken, dan heb ik een volledig afschermend gelaatsmasker nodig zoals een modern rond vol gelaat duikmasker met luchtuitwisseling via slangen en filters en hergebruik van de gassen. Alsof ik uren onder water wil blijven werken.
Het bestaat en is te koop en werkt met perslucht vanuit een andere ruimte.

Als ik die perslucht chemisch laat genereren, dan kan met gassen gewerkt worden die volledig vrij zijn van ziektekiemen, zoals virussen.
Waarom zien we die technologie niet in de ziekenhuizen met ernstig zieke patiënten? De zuurstofleidingen liggen door het hele ziekenhuis !

Plaats een reactie