overleg vraagt heel veel tijd, en tijd is geld?

Vandaag veel tijd  bezig geweest met onzinnige activiteiten: bijvoorbeeld een buurman die de radio toch wat hard laat aanstaan in zijn kantoor, aan de andere kant van de muur, terwijl ik hem tegenkom in een werkruimte van weer een andere buurman verderop.
Als ik hem vraag of we daarover wat kunnen afspreken, wordt hij minder gezellig: hij vindt, dat hij toch moet kunnen werken ! Harde beat techno.
Lekker sociaal bezig ! Het pand is nu eenmaal gehorig.  Ik ga maar weer verder. Heb even gedacht of ik zelf de stereo zal aanzetten met mijn voorkeur, maar ach……. generatie-konflikten kun je vermijden……. voorbeeld functie van mijn generatie.

Ik was al niet blij door allerlei gedoe met  diverse part-time werknemers bij een verzekeringsmaatschappij.
En ik wordt langzaamaan nogal onverdraagzaam over de postverwerking en pakketbezorging in ons land.

Waar ik wel blij van wordt is positieve effecten van overleg met een stel ouders van een meisje met aanzienlijke lees-problemen. Na 16 maanden gedoe en geworstel is er een goed effect van een behandeling door een therapeut van haar kauwproblemen (!) haar slikproblemen(!) en haar hoofdpijn.
De orthodontist is nogal verbaasd !
Het meisje werd door de ouders aan mij voorgesteld, omdat ze enorm in de problemen waren gekomen met de schoolprestaties omdat ze slechter was gaan zien?.

Een objectieve oogmeting en de anamnese en de medische historie samen met mijn observatie van hoofdhouding en kijkgedrag gaf mij de overtuiging dat het bij deze jonge meid niet om een ”oogprobleem” maar om een ”schedelprobleem” gaat.

De orthodontist heeft een aan elkaar aansluitend gebit gereguleerd, maar als bijwerking staan de aansluitende schedelbotjes ”geblokkeerd”  waardoor de oogspieraanhechting wordt beïnvloed die de ogen vervormd.
Het ”probleem” heb ik al zeker veertig jaar geleden leren herkennen maar is nooit genoemd aan de ouders

De chiropractor heeft haar nu onder behandeling en de start van het schooljaar is veelbelovend.

Dat maakt dat overleg soms lonend is.

Oh ja: de muziek is uit. HHH

werkt toch meer ontspannen.

Have A Nice Day

 

Plaats een reactie